Novoroční hubnutí

Novoroční hubnutí: Několik tipů a rad jak uspět!

Novoroční hubnutí

Jak zhubnout na nový rok? Zde najdete fungující rady, jak zhubnout po novém roce.

K začátku nového roku patří samozřejmě i novoroční předsevzetí, a nejčastější je právě zhubnout. Každý by rád po vánočním hodování a mlsání shodil pár kil. Jenže jak na to? Je mnoho způsobů jak zhubnout, ale který je ten vhodný pro vaše tělo? Mnoho žen ani netuší kolik chyb v dietách dělají a jak škodlivé to pro jejich tělo je. Ukážeme vám pár tipů a vychytávek, jak zdravě a úspěšně zhubnout na nový rok.

Motivace

Motivace je u hubnutí jedna z nejdůležitějších věcí, proto bychom si nejprve měli říct, jak u novoročního hubnutí vydržet.

Nejprve si musíme určit reálný splnitelný cíl, ke kterému se budeme snažit postupně přibližovat. Pamatujte, že nic nejde hned a najednou! Nejlepší je začít pomalu a po malých krůčkách se přibližovat k našemu stanovenému cíli.  Nebuďte na sebe až moc přísní a naštvaní, když se vám něco nepovede, raději se příště snažte vylepšit, co se vám naposledy nepovedlo. Když budete vidět všechny ty pokroky, určitě se vám bude v novoročním hubnutí pokračovat lépe.

Velkým vlivem našeho snažení o zhubnutí jsou lidé v našem okolí. Musíme se smířit s tím, že naše novoroční hubnutí někdo podporovat bude a někdo zase ne. Určitě se setkáme s lidmi, kteří se nás budou pokoušet odradit a právě těmto lidem musíme čelit. Vše je přeci jen v naší vůli a vytrvalosti.

Dodržujte pitný režim

Velmi důležitá věc, bez které se v životě neobejdeme je voda. Optimální množství, které by jste měli vypít za den jsou 2 litry. Tekutiny jsou odjakživa nepostradatelnou částí hubnutí. Příjem tekutin sníží pocit hladu, takže nemáte potřebu tak často jíst. Při hubnutí bychom se měli vyvarovat slazeným nápojům i nápojům s obsahem kofeinu. Nejlepší je tedy obyčejná voda, neslazené bylinkové čaje, ale přínosné jsou i různé shaky a ovocné šťávy. Tekutiny se vstřebávají mnohem lépe v pravidelný intervalech a menších dávkách.

Sestavte si různorodý jídelníček Novoroční jídelníček

Vaše každodenní strava by neměla být zaměřená jen na určité potraviny, ale měla by být pestrá, výživná a plnohodnotná. Měla by obsahovat bílkoviny, sacharidy, vlákninu i tuky. Váš jídelníček by měl obsahovat různé druhy ovoce a zeleniny, ukrývají se v ní velmi důležité vitamíny, bílkoviny i sacharidy. Do hubnutí by jste měli zahrnout i potraviny s určitým obsahem tuku, i když se jim v dietě obvykle vyhýbáme. Naše tělo ale tuky potřebuje a určité množství by jsme mu dodat měli.

chia snídaněDopřejte si vydatnou snídani

Každý ví, že snídaně je základ dne. Proto ani při hubnutí nevynechávejte snídani. Mnoho z nás vynechává snídani, což je velmi špatné jak pro naše tělo, tak pro hubnutí. Když dopoledne nepřijmeme potravu, tělo si začne brát energii a živiny ze svalů, což při hubnutí nechceme. K snídani si můžete vybrat z mnoha produktů tak, aby vám chutnala a zároveň byla zdravá a výživná. Vaše snídaně by měla obsahovat také sacharidy, ty jsou totiž jedním z hlavních zdrojů energie a ta je velmi důležitá. Snídaně by měla být stejně rozmanitá a různorodá jako zbytek jídelníčku.

Chia ShakeChia Shake

Cestu k úspěšnému hubnutí vám velmi usnadní náš Chia Shake Slim, Chia Kaše Slim nebo Slim palačinky. Všechny produkty mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny a nízký obsah sacharidů, cukrů a tuků. Bílkoviny a vlákniny Vás zasytí a pomohou spalovat vlastní tukové zásoby. Zhubnete bez cvičení a hladovění.

Zázračná chia semínka

Chia semínka jsou velmi malá, černá a bílá zrníčka. Jsou známá svou bohatostí na vápník, antioxidanty a omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Nemají žádnou chuť, takže si je můžete přimíchat skoro kamkoliv. Nejčastěji se míchají do jogurtu, zeleninových salátů, pečiva nebo se zalijí vodou, nabobtnají a vznikne velmi výživný rosol. K hubnutí velmi přispívá gel z chia semínek a také pro hubnutí důležité proteiny. Bílkoviny by jste svému tělu měli při hubnutí dopřávat mnohem více, než normálně. Když při hubnutí nemáte dostatek bílkovin, vaše tělo si pak v případě hladu bude vyrábět energii ze svalové hmoty a vy budete ztrácet spíše na svalové hmotě, než na tucích.

Hladovění se nevyplatí

Spousta lidí si myslí, že když budou při své dietě hladovět, tak proces hubnutí urychlí. Opak je však pravdou. Když budete hladovět, vaše tělo se automaticky nastaví na tzv. mód hladovění a cokoliv, co potom sníte si vaše tělo bude ukládat v podobě tuku na “horší časy”. Proto je dobré jíst v malých porcích, častěji a vždy, když si o to váš žaludek řekne. Nikdy se tedy neřiďte dietami, kde si k obědu nebo večeři smíte dát jen vodu.

novoroční cvičení

Bez pohybu to nejde

K úspěšnému hubnutí nepatří jen zdravý jídelníček, ale i pohyb. Pohybu má většina lidí velký nedostatek. Příčinou je často málo času, lenost nebo i sedavé zaměstnání. V novoročním hubnutí vám pomůže běhání, ideálně jednou až dvakrát denně, kardio cviky i lehké cviky na posilování svalů. V neposlední řadě je přínosný samozřejmě i sport, u kterého se zapotíte. Jestliže nemáte dostatek času na sport nebo běhání, jednoduše dělejte cviky, vždy když to půjde. Samozřejmě i u pohybu by jste měli dodržovat určitá pravidla jako např. správné dýchání, přestávky, pitný režim atd.

Shrnutí

  • Nenechte se odradit od svých cílů a plánů. Vytrvejte a snažte se myslet na vaše vítězství!
  • Myslete na pitný režim a na to, že jsou tekutiny při hubnutí velmi důležité. Pijte v malý dávkách a často.
  • Udělejte si pořádek v jídlu a jezte vždy různorodě. Vaše strava by měla být plnohodnotná a pestrá.
  • Nikdy záměrně nehladovte! Ničeho tím nedocílíte.
  • Vyzkoušejte chia semínka, jsou velmi zdravá a pomáhají při hubnutí.
  • Hubnutí si můžete usnadnit s Chia Shakem, je bohatý na důležité živiny, zasytí vás a usnadní vám celý proces hubnutí.
  • Hubnutí se bohužel bez pohybu neobejde. Měli by jste cvičit každý nebo každý druhý den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *